keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

2. Suklaa

Toisinaan on väsyttäviä ja raskaita päiviä vailla hetken hengähdystaukoa, joskus kuumemittarin lukemat kohoavat pilviin ja joskus on vain pakko päästä viettämään rauhallista ja kiireetöntä koti-iltaa hyvän leffan tai teemukin seurassa. Mutta mikä näitä kaikkia yhdistää? Sehän on selvää: suklaa.

Suklaata voi syödä suruun tai iloon, sitä voi syödä yksin tai nautinnon voi jakaa yhdessä kaverien kanssa. Suklaata on montaa erilaista laatua: tummaa, valkoista ja maitosuklaatakin, pähkinöillä, marjoilla tai vaikkapa keksinmurusilla, eli jokaiselle löytyy kyllä omansa. Suklaa piristää päivää ja sillä voi hemmotella itseään. Suruun syöttynä suklaa helpottaa pahaa oloa ja raskaan työpäivän jälkeen se rentouttaa. Kuitenkin on hyvä muistaa suklaan ylellisyys ja kohtuus, ei makeaa siis mahan täydeltä, sillä suklaan hohto katoaa, jos sitä syö jatkuvasti.

Pelkkä suklaan ajatteleminen tekee onnelliseksi, mutta vielä onnellisemmaksi tulen nautiskellessani suklaasta. Surullisina päivinä se ilostuttaa ja ansaittuina vapaailtoina se maistuu vieläkin paremmalta. Kipeänä ollessa suklaa lohduttaa, ja voisin vaikka väittää, että sillä on parantavaa vaikutusta! Suklaa sopii siis päivään kuin päivään, oli mieliala tai olotila mikä hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti