maanantai 21. maaliskuuta 2011

1. Sadepäivät

Blogin taustakuvan innoittamana aloitan pitämieni asioiden listan sadepäivistä. Sadepäivät, olivat ne sitten syksyisiä, keväisiä tai kesäisiä, ovat mukavia. Vesisade puhdistaa ja raikastaa ilmaa, sade luo elämää ja yksinkertaisesti se vain on kaunista.

Syksyllä puista putoilleet lehdet tuoksuvat vesisateen kostuttamalla maalla ja asfaltti kiiltelee, taivas on tasaisen harmaa ja utuinen, ja ilmassa tuoksuu syksy. Rankkasateella vesipiarat tanssivat katukiveyksillä ponnahdellen kymmeniä senttejä ilmaan. Mikä olisikaan siis mukavampaa kuin lähteä syksyisenä sadepäivänä ulos kävelylle, hengittää raikasta ja kosteaa ilmaa ja tanssia vesilätäköissä keltaisissa kumisaappaissa?

Keväällä sade tuo kesän ja saa ruohon ja kaikki kasvit taas kasvamaan. Keväisen sadepäivän jälkeen aurinko paistaa ja linnut laulavat. Silloin tekee mieli tanssia ja huutaa: "Kevät on tullut!"

Kesällä on yleensä niin lämmintä, ettei vesisade haittaa lainkaan. Vesisadekin on lämmintä, ja oikeastaan on mukava tunne kulkea kesällä ulkona ja tuntea kuinka sade liimaa vaatteet kiinni ihoon tai kuinka vesi valuu hiuksia pitkin. Ja jos ei tahdo kastua, voi aina ottaa mukaan sateenvarjon, vaikkapa vaaleanvihreän, keltaisen tai kukilla koristellun.

Ja jos nyt ei vesisateesta ja kastumisesta pitäisikään, voi sadepäivistä silti nauttia. Mikä onkaan sadepäiviä parempi tekosyy jäädä kotiin, kauivautua lämpimään sohvan nurkkaan villasukkien, teemukillisen ja hyvän kirjan kanssa, tai vain kuunneella ukkosen jyrinää ja katsella ikkunaruutuun iskeytyviä pisaroita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti