keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

3. Aforismit

Oma positiivinen ajattelutapani lähti liikkeelle jo muutamia vuosia sitten, mutta vasta vajaan vuoden olen osannut nauttia hetkestä ja olla onnellinen. Ja vaikka aina ei olisikaan kivaa, on hyvä tietää, että onnellisuus ei lopu maailmasta, se pitää vain löytää uudelleen. Aforismeista ja onnellisen elämän ohjeista olen itse saanut monia hyviä vinkkejä onnellisempaan elämään.

Vaikka aforismit ja elämänohjeet saattavat alkuun tuntua latteilta kliseiltä, kuten "sateen jälkeen paistaa aina aurinko" tai "hymy ei maksa mitään, mutta antaa paljon", niissä piilee silti suuri viisaus. On totta, ettei masentunutta ihmistä saa onnelliseksi yhdellä positiivisella lauseella, mutta eihän yksi vesipisarakaan merta tee. Päivittäin nautittuina aforismit ja elämänviisaudet muuttavat vähitellen ajattelutapaa myönteisempään ja positiivisempaan suuntaan, aivan huomaamatta. Kun niitä lukee säännöllisesti, ja ennen kaikkea haluaa uskoa niihin, niistä voi löytää suuren voimavaran ja avaimen onnellisempaan elämään.

Itse olen suorastaan koukuttunut elämänohjeisiin ja aforismeihin. Kalenterissani on jokaiselle viikolle oman mietelauseensa, ja kuukausienkin välistä löytyy ohjeita positiivisempaan ja onnellisempaan elämään. Liäksi kirjahyllystäni löytyy useampiakin mietelausekirjoja ja teoksia onnellisemman elämän saavuttamiseen.

Toiset ihmiset pitävät tämänkin tekstin jälkeen mietelauseita ja aforismeja turhanpäiväisenä huuhaana, mutta eihän niistä tarvitse pitää jos ei halua. Sama pätee kaikkiin asioihin maailmassa. Mistään ei tarvitse pitää, mutta suurinta osaa asioista  täytyy sietää. Voisin itsekin olla pessimisti ja ajatella kaiken pahimman mahdollisen kautta, mutta koen itselleni paremmaksi vaihtoehdoksi ajatella optimistisesti, yrittää olla onnellinen ja uskoa onnellisiin satuloppuihin, sillä myönteisestä elämänkatsomuksesta saa voimaa, jaksamista ja uskoa tulevaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti